אליו קוניו ELVIO COGNO

משפחת קוניו מייצרת יין כבר ארבעה דורות בפיימונטה. בשנת 1990, אליו קוניו עזב שותפות ארוכת שנים עם יצרן הברולו המפורסם מארקריני בלה מוה ורכש חווה היסטורית יפהפיה שנבנתה במאה ה-18 בגבעת ברולו ראברה. החווה מוקפת ב-110 דונם של כרמי נביולו שנטועים במדרונות, דבר קריטי להבשלה באזור המאוד קר של פיימונטה. לאחר ששחזר את האחוזה, הוא הקים את היקב וב-20 השנים העוקבות הקדיש את עצמו לייצור יין בשיטות אותן למד מאביו וסבו. לאחר מכן, אליו העביר את הלפיד לבתו נדיה ולבעלה ולטר פיסורה, שעבד עם קוניו ב-25 שנים שלפני כן. כיום ולטר הוא היינן הראשי, והאחראי על ייצור כמעט מיליון בקבוקים מ-11 יינות היקב. כל היינות הללו מגיעים מענבים אותם מגדלים בכרמי היקב, והתיאור האוטומטי שעולה בראש כשמדברים על יינות היקב הוא מדויק, אלגנטי וטהור. קוניו הוא אחד היצרנים הטובים ביותר בכל ברולו, והם מפורסמים במיוחד בארצות הברית. היקב זכה ל״יקב השנה״ של מגזין Wine & Spirits ארבע שנים ברציפות, וג׳נסיס רובינסון, אולי מבקרת היין הנודעת בעולם, נתנה לוינייה אלנה 2006 את התיאור ״איזון כמעט מושלם״, הכי הרבה שאפשר לבקש ממלכת האנדרסטייטמנט. 

נאשטה

בלנד: 100% נאשטה

על היין: זן אציל שכמעט ונכחד, זכה לחיים מחודשים בפיימונטה (ובנובלו בפרט לכן זכה לאפלסיון)ב-20 השנים האחרונות בהצלחה רבה. פרחוני ומינרלי, עשבוני והדרי, כשבחך הוא מפתיע מאוד – ריכוז פרי מרשים, איזון מרהיב, ושילוב מפתיע של מינרליות ודבשיות,בעל יכולת התיישנות מרשימה.

במשפט: הזדמנות לטעום זן שכמעט ונכחד – ומקבל פה את אחד הביצועים הכי מוצלחים שלו בעולם.

דולצ׳טו ד׳אלבה

בלנד: 100% דולצ׳טו

על היין: יין מבושם, קליל, כיפי וארומטי. משמעות שמו באיטלקית ״המתוק הקטן״, אבל הוא יבש ונפלא לארוחת ערב מוקדמת וקיצית.

במשפט: יין קליל, פירותי ומקסים, מהזן הפחות מפורסם של פיימונטה.

מונטגרילי נביולו

בלנד: 100% נביולו

על היין: כמו ״בייבי ברולו״, הנביולו הבסיסי של יצרן שמתמחה ביינות הברולו. מורכב, קליל, בעל מבנה איתן. לא למי שמפחד מחומצה. פירותי, פרחוני, מורכב ונפלא.

במשפט: יין בסיסי מעולה מפיימונטה, אחד מאזורי היין הטובים והמובחרים בעולם. 

ברולו קאשינה נובה

בלנד: 100% נביולו

על היין: נוצר כדי לתת לצרכנים אופציה להנאה מוקדמת יותר של ברולו – יינות שבדרך כלל צריכים 10 שנים לכל הפחות לפני שהם מוכנים לשתיה. פרחוני, ג׳וסי ורענן עם סיומת מינרלית וארומטית.

במשפט: מבוא למורכבות המופלאה של ברולו. 

ברולו ראברה

בלנד: 100% נביולו

על היין: ברולו נפלא, בעל יכולת התיישנות פנומנלית, וזקוק לזמן בבקבוק כדי להגיע לשיאו, בו הוא אלגנטי וארומטי, מתובל הרבה יותר מרוב האחרים בפורטפוליו: ארומות מודגשות של קפה, ליקריץ, פטריות כמהין, מנטה וטבק. בעל גוף מלא ועשיר, וסיומת שוקולדים שלא נגמרת. מושלם לחובבי היינות המלאים. 

במשפט: ברולו מהסרטים, עם כל עושר הפרי, האדמתיות, הפרחוניות והמורכבות המצופים.

ברולו בריקו פרניצ׳ה

בלנד: 100% נביולו

על היין: נקרא על שם גבעה קטנה שבה ציפורי חוגלות הסלעים בונים את קינן (נשבעים!). היין החדש ביותר בפורטפוליו העשיר של היקב – חלום של אליו שאותו הגשים ולטר. ארומות אינטנסיביות של סיגליות, פירות אדומים בשלים. הטאנין – האויב העיקרי של הברולו הצעיר – מעודן ורך. מעולה בצעירותו, ובעל יכולת התיישנות מרהיבה. 

במשפט: ברולו מושלם, פרחוני, עגול ומורכב. נועד לשתיה לצד תבשיל בקר.

ברולו וינייה אלנה ריברה

בלנד: 100% נביולו

על היין: יין הדגל של היקב, שמיוצר אך ורק בבצירים יוצאי דופן. מייצרים ממנו 5,000 בקבוקים בלבד בכל בציר כזה, והוא בהחלט גולת הכותרת של היקב. מיושן 36 חודשים בחביות ענק סלבוניות, כמיטב המסורת באזור. הכי מורכב שאפשר לבקש מיין – מארומות של ורדים, קינמון, אגוז מוסקט וליקריץ, פירות אדומים. בעל גוף מלא, וטאנינים רגועים הרבה יותר מהצפוי ביין כזה – בעקבות היישון בחביות הענק. סיומת פירותית, ארוכה, מקסימה ודומיננטית. התווית – ציור שציירה אלנה – הבת של ולטר ונדיה, ולה מוקדש היין.

במשפט: אחד מיינות הברולו הטובים ביותר