די מאיו נורנטה DI MAJO NORANTE

יקב די מאיו נורנטה (Di Majo Norante) הוא ללא ספק יצרן היין הבכיר והמעניין ביותר במחוז מוליסה, 
אזור היין השלישי-הכי-קטן באיטליה, הממוקם בין לאציו לאברוצו, בדרום-מזרח איטליה. הוא נוסד אומנם ב–1968,
אבל היסטוריית גידול ענבי היין וייצור היין של המשפחה מגיעה עד תחילת המאה ה-19,
 דבר לא מפתיע במחוז בו מגדלים ענבים ליין כבר מימי הרומאים.

 הענבים מגודלים בשיטות אורגניות והיקב משלב מסורות עתיקות יומין עם טכניקות מודרניות.
היקב דוגל בחקלאות בת-קיימא, ומייצר כמות קטנה מאוד של יין, במטרה מובהקת של ״זיקוק״ המיטב בכל בקבוק,
יחד עם שמירה על הסביבה.

פאלאנגינה

בלנד: 100% פאלאנגינה

על היין: יין לבן נפלא מענב לא מאוד מוכר – פאלאנגינה – שנותן עושר פרי מורגש, איזון נהדר ותמורה מרהיבה למחיר.

במשפט: יין עשיר, עסיס פרי וקיצי, מענב ואזור יין מהפחות מוכרים באיטליה.

מולי רוסו

 

בלנד: 80% מונטפולצ׳יאנו, 20% אליאניקו.

על היין: מונטפולצ׳יאנו הוא שם מבלבל – הוא גם כפר מפורסם בטוסקנה בו מגדלים סנג׳ובזה וגם ענב מאוד מאוד פופולרי באיטליה – הזן האדום השני הכי נטוע בכל המדינה (אחרי סנג׳ובזה). מדובר ביין קליל, פירותי ורענן במיוחד, ולמרות זאת מרוכז טעמים ומפתיע. 

במשפט: יין אדום מושלם לארוחה קלילה, וגם כבקבוק יין צהריים – עם או בלי אוכל, ובן לוויה מקסים לבשרים קרים. מומלץ לצנן קצת לפני ההגשה!

רמיטלו

 

בלנד: 80% מונטפולצ׳יאנו, 20% אליאניקו.

על היין: יין מלא, עשיר ומרוכז, אך קטיפתי וקל לשתייה, שמגיע מהחלקות המובחרות יותר של היקב. פירותי ו״בשרני״ במקביל, ומתאים מאוד לחובבי יינות איטליה שמחפשים גיוון.

במשפט: דוגמה מופלאה של האיכויות של די מאיו נורנטה, ומושלם לארוחת ערב בשרית!

קונטאדו

בלנד: 100% אליאניקו

על היין: אליאניקו הוא הענב-המלך של דרום איטליה, בדומה לנביולו בצפון – וכמוהו גם הוא קשה לשתיה בצעירותו. במקרה הזה ובבציר הזה, הוא מגיע לשיא שלו ומקבלים ממנו את המיטב, גם בגילו וגם בטעמיו – עשיר, מלא, עם טעם ״Savoury״ שקשה להסביר – ומורכבות בלתי נתפסת. 

במשפט: יין בשל, עשיר ומורכב, בשיא חלון השתיה שלו – שיפתיע כל חובב יין!