לילֶה LILLET

אפריטיף (מגיע מהמילה הלטינית "Aperire", בתרגום- "לפתוח") הוא משקה המוגש לפני ארוחה, במטרה "לרפד" את הקיבה ולהכין אותה לקבלת המזון. משקאות האפריטיף הם מעוררי תיאבון ע"י כך שהם מכילים עשבי תיבול וצמחים שונים הגורמים לפעילות מסוימת בקיבה הגורמת לגוף "להתכונן לארוחה". האפריטיפים יהיו, בד"כ, משקאות בעלי אחוז אלכוהול נמוך (יחסית), כדי לא לאלחש את חלל הפה ובלוטות הטעם וכדי לא להשתכר, ולא מתוקים (מכיוון שסוכר הוא מדכא תיאבון בטווח הקצר). 

לילה מיוצר בכפר ציורי בשם פודנסאק, בתוך Graves שבבורדו (הכפר שאחראי ליין הקינוח המפורסם בעולם: סותרן) , מאז 1872, מבלנד של ענבים ותמציות פרי טבעיות. פחות מעשרה אנשים אחראיים לכלל הייצור של לילה! עד שנות ה-30 הוא היה נשתה רק באירועים מיוחדים, אז הפך לאפריטיף הרשמי של Vogue ברחבי העולם. אחרי מלחמת העולם השניה, הייצוא של לילה התגבר משמעותית והוא נכנס לכל בר טרנדי בניו יורק – ואז גם שווק לילט יבש – שהיה ההשראה של קוקטייל ה-Vesper המפורסם.

בלאן

פרחוני, פירותי, אלגנטי ו״תפוזי״. עשיר ומלא פרי בחך. 

אפריטיף\דרינק בראנץ׳ מושלם כמו שהוא על קרח, או על קרח עם ליים וסודה.

רוזה

משקה הקיץ האולטימטיבי! פרחוני, אדמדם. 

מושלם כמו שהוא על קרח, או בגרסת הקוקטייל עם טוניק וליים.

רוז׳

מאוד בשל, מאוד עשיר, ומאוד דומיננטי לאפריטיף, מה שהופך אותו לחורפי מבין השלושה.

עובד מושלם כמו שהוא על קרח, או בגרסת הקוקטייל עם טוניק ותפוז.

שישיית מיקס לילה