להט

על היקב:

איתי להט הוא אחד השמות העולים בתעשיית היין המקומית שלנו. הוא אגרונום גפן, יינן ותיק שמשתף פעולה עם אגרונומים אחרים וגם פרויקטור להקמת יקבים על פי הצורך. את הגיבוי האנליטי מספקת לו מעבדת השירות של מכללת תל חי – מעבדה אותה הוא ייסד. 

לאורך שנות פעילותו, הפיק להט יין מחקרי ומעבדתי: כסטודנט במכון היין, כתלמיד באדלייד ואז כמנהל תחום היין במכללה האקדמית תל חי.

לאחר מכן, תפקד כאגרונום ביקבים גדולים וביקבי בוטיק, שימש כיינן ביקב גדול (ברקן) ויינן יועץ ליקבים קטנים. כל אלה עזרו לו להבין את הצרכים של יקב בכל גודל ולהתאים את העשיה שלו –  לצרכים העכשויים והעתידיים שלו. לאחר שנים רבות בהן העשייה הייננית של להט היתה מאחורי הקלעים, הוא בחר לעבור למרכז הבמה והוא מייצר יינות אישיים בכמות קטנטנה. הסגנון מובהק ומבוסס ברובו על ענבים שמקורם בדרום עמק הרון, שמותאמים לאקלים החם אך ממותן של איזורי הגידול בישראל בהם הוא בוחר לעבוד.

לבן

בלנד: רוסאן, ויוניה, סוביניון בלאן

על היין: בלנד יוצא דופן של שלושה ענבים ארומטיים, בסגנון דרום עמק הרון שמבוסס על רוסאן ו-ויוניה: גוף מלא, ארומטיות ותבלין.

במשפט: יין ארומטי, בעל עוצמת פרי, פרחוניות ואיזון נהדר, בוטיק ישראלי אמיתי. מיוצרים 2,000 בקבוקים בשנה בלבד!

 

לייכטר

בלנד: רוסאן, גרנאש בלאן, מרסאן.

על היין: לייכטר (מקור השם ‘להט’) הוא יין חד, מינרלי, מדויק ו״פריך״.

במשפט: גרסה מקומית, שונה ומינרלית ליין מענבים שבדרך כלל נותנים תוצאה כבדה הרבה יותר.

 

סירה

בלנד: קברנה סוביניון, סירה

על היין: להט אדום מבוסס על ענבי סירה, בתוספת מעט קברנה סוביניון. הענבים נבצרים בהבשלה מתונה (על מנת לא להגיע למרקם ״ריבתי״), וגובה הכרמים (900 מטר) תורם כאן מאוד לאופי המאופק. 

ליין גוף מלא, חומציות נמוכה יחסית, טאנינים רכים, אף מתובלן מאוד, מדיצינלי, דומיננטי. פירות שחורים, עוצמתי, מאוזן מאוד ובעל סיומת ארוכה.                                

במשפט: יין ישראלי גדול, מאופק באופי ומאוזן מאוד, ו״הבלנד הכי ישראלי״ של קברנה סוביניון וסירה, שמשלימים אחד את השני.

 

GSM

בלנד: גרנאש, סירה, מורבדר

על היין: הבלנד הקלאסי של עמק הרון, בייננות עכשווית שמבוססת על קלילות, פרי ומורכבות, ולא על משקל היין ושימוש מופרז בעץ.

במשפט: פאנקי, ארומטי, אניסי ומקסים.

 

אדום

בלנד: סירה,קברנה סוביניון

על היין: להט אדום מבוסס על ענבי סירה, בתוספת מעט קברנה סוביניון. הענבים נבצרים בהבשלה מתונה (על מנת לא להגיע למרקם ״ריבתי״), וגובה הכרמים (900 מטר) תורם כאן מאוד לאופי המאופק.

ליין גוף מלא, חומציות נמוכה יחסית, טאנינים רכים, אף מתובלן מאוד, מדיצינלי, דומיננטי. פירות שחורים, עוצמתי, מאוזן מאוד ובעל סיומת ארוכה.

במשפט: יין ישראלי גדול, מאופק באופי ומאוזן מאוד, ו״הבלנד הכי ישראלי״ של קברנה סוביניון וסירה, שמשלימים אחד את השני.