סומק
על היקב:
יקב סומק הוא יקב משפחתי הממוקם במרכז המושבה זכרון יעקב. כרמי המשפחה נטועים באיזור בקעת הנדיב ומעובדים על ידי המשפחה מאז 1882, באמונה כי מדובר באיזור איכותי וייחודי לגידול ענבי יין. יקב סומק הוקם בשנת 2002 על ידי ברק והילה דהאן, במטרה לייצר יין ברמה הגבוהה ביותר מכרמי המשפחה. ברק, דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב, גדל כששורשיו נטועים עמוק במסורת המשפחתית והאהבה ליין טבועה בו מאז ומעולם. הילה סיימה תואר ראשון בחקלאות מהאוניברסיטה העברית ונסעה לאוסטרליה על מנת להמשיך להעמיק את הידע היינני והמקצועי של עשיית היין והשלימה תואר שני בייננות באוניברסיטת אדלייד.
השילוב בין השניים מביא ליקב מסורת, ידע וניסיון של גידול הכרמים באזור זכרון יעקב, יחד עם ידע טכנולוגי ויינני.
רוזה
בלנד: סירה וגרנאש
על היין: רוזה פירותי, פרחוני, קליל ומקסים, ורענן הרבה יותר מרוב יינות הרוזה בישראל, מה שמגיע בעיקר בזכות בציר נכון ושהייה קצרה יחסית עם הקליפות.
במשפט: יין קיץ נפלא, שלא לוקח את עצמו ברצינות מדי, כיאה לרוזה מוצלח.
שרדונה
בלנד: 100% שרדונה
על היין: שרדונה ״רציני״, שעובר התיישנות של 12 חודשים על השמרים בחביות עץ אלון צרפתי. פירותי יחסית לשרדונה בעיקר בגלל תסיסה קרה וארוכה מאוד, משלב בהרמוניה הרבה פרי עם הרבה עבודה ביקב (שמרים, חביות).
במשפט: לחובבי שרדונה עולם חדש – וחובבי דרום בורגון – מצפה כאן הפתעה רצינית לחיוב.
הדרך הלבנה
בלנד: רוסאן, שנין בלאן ו-ויונייה
על היין: כל זן נבצר במועד המדויק לו ותסס בנפרד בטמפרטורה נמוכה על מנת לשמור על ארומות פירחוניות. לאחר מכן, הורכב הבלנד והיין התבגר בחביות עץ אלון צרפתי במשך שנה.
פירותי במיוחד ומרענן במיוחד.
במשפט: פירותי, מורכב, עשיר ורענן – בלנד נפלא של כמה מהזנים שמסתדרים הכי טוב עם האקלים הישראלי!
אדום
בלנד: סירה, מורבדר, מלבק
על היין: בלנד לא שגרתי, אך של ענבים שמסתדרים נפלא באקלים חם. מתובל ועשבוני, מושלם עם מנת טלה.
במשפט: פירותי, עשיר, מבושם ורענן – חובבי יינות העולם החדש יחגגו עליו.
סירה
בלנד: 100% סירה
על היין: סירה עם השראה ברורה מצפון עמק הרון, מולדת הזן הזה – ואחת הדוגמאות המוצלחות בישראל. שילוב הרמוני של ארומות פירות יער שחורים, דובדבן ושזיף שחור, עם פרחוניות מקסימה ואיזון מופתי בין טעמי עץ לטעמי פרי. סיומת ארוכה וקטיפתית, ותמורה נפלאה לכסף.
במשפט: סירה זני מהטובים בארץ – ובמחיר מדהים.
קריניאן
על היין: קריניאן הוא אחד הענבים המותאמים ביותר לאקלים והטרואר הישראלי. הוא אחד הענבים הראשונים ששתלו פה, ממש בזכרון, וגם הענב העיקרי בו משתמשים לתירוש. החיסרון העיקרי של הענב זה שבייבול גבוה ו\או כרמים צעירות יחסית, מתקבל יין חסר מבנה, בשל ונטול חומצה. עם עבודה ייננית נכונה, הגבלת הייבול ושימוש בכרמים בוגרים, מתקבל יין נפלא, שמגיע להבשלה טובה, מורכבות נהדרת וחומציות מספקת, גם באיזורים החמים והשנים החמות ביותר. במקרה הזה מדובר בקריניאן מופלא, מגפנים בנות 40 שנה.
במשפט: אחד ה-זנים שמתאימים לגידול בישראל – בביצוע נפלא, עשיר ומלא חיים.
בקעת הנדיב אדום
בלנד: קברנה פרנק, קריניאן, פטי ורדו.
על היין: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות ורוסקו מיד עם הגיעם ליקב. היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתי במשך 24 חודשים ולאחר הביקבוק היין המשיך להתבגר עוד כשנתיים וחצי עד יציאתו לשוק – דבר נדיר מאוד אצל יקבים בארצנו.
בשרני, עשיר, מורכב ועמוק.
במשפט: לחובבי יינות אדומים בעל גוף מלא – יין פנומנלי, עשיר, ומגיע בשיא חלון שתייתו.
ריזרב
בלנד: קברנה סוביניון, מרלו, פטיט סירה.
על היין: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות ורוסקו מיד עם הגיעם ליקב ולאחר התסיסה היין נשלח להתבגרות של שנתיים וחצי בחביות עץ אלון צרפתי.
במשפט: בשרני, עשיר ואיכותי עם סיומת ארוכה ואלגנטית – יין מופלא לבשרים.