על היקב:
ברנדי הוא משקה אלכוהולי המיוצר מיין לבן צעיר העובר תהליך של זיקוק. במהלך השנים עבר הברנדי גלגולים שונים והוא אף המקור הראשוני של המשקה היוקרתי ה"קוניאק". הנוזל השקוף המופק בזיקוק מכונה בצרפתית בשם "או דה וי (Eau de vie) " – "מי החיים".
כל קוניאק הוא ברנדי אבל לא כל ברנדי הוא קוניאק.
בית הקוניאק אוז׳ייר הוקם ב-1643 על ידי סוחר יין, והוא הבית הותיק ביותר מכל בתי הקוניאק. ההיסטוריה של הבית הזה שמה זרקור על עושר הטרוארים של קוניאק, והענבים שלהם. כיום, הבית שומר על הגחלת ומייצר כמויות קטנטנות של קוניאק מגדלים מופלא. כל אחד מהבלנדים שלהם בעל פרופיל דיסטינקטיבי של טעמים, ארומות ואופי. הם שמים דגש על טרואר, ומייצרים שלושה קוניאקים שונים משלושה איזורים שונים בקוניאק, ולא מציינים את דרגת היישון (שלושתם על תקן VSOP) על הבקבוק.